کمیته کرسی‌های علمی

این کمیته با عضویت ۷ نفر از اساتید و فضلای حوزه و دانشگاه، وظیفه بررسی شرایط و ضوابط برگزاری کرسی‌های علمی و اعطای مجوز به آنها را در چارچوب آیین‌نامه‌های مصوب شورای اعطا دارد.

انواع کرسی‌ها عبارتند از:

الف) کرسی‌های ترویجی، مناظره و نقد علمی

ب) کرسی‌های نظریه‌پردازی

ج) کرسی‌های آزاداندیشی

با توجه به کثرت و فراوانی کرسی‌های ترویجی، مناظره و نقد علمی در اینجا به ذکر سه نکته مهم در رابطه با کرسی ترویجی اشاره می‌کنیم:

۱. داشتن «مسأله» و «یافته‌های تازه علمی پژوهشی» و وجود اقلی از نوآوری علمی در کرسی‌های ترویجی – همچنانکه در مقالات علمی‌-ترویجی مورد انتظار است – ضرورت دارد. بدین ترتیب کرسی ترویجی از بسیاری نشست‌های تخصصی که به طور معمول در مدارس و مراکز علمی برگزار می‌شود و فاقد نوآوری علمی است (من جمله نشست‌هایی که بعد آموزشی آنها پررنگ است) متمایز می‌گردد.

۲. پیوست متن مکتوب* برای کرسی‌های ترویجی، نقد و مناظره – خواه انتشاریافته و خواه منتشرنشده – به طرحنامة تکمیل‌شده ضروری است. لذا همراه با طرحنامه، یک نسخه کامل از کتاب یا مقاله ناظر به طرحنامه را ضمیمه کنید.

۳. ارکان کرسی ترویجی عبارتند از: ارائه‌دهنده کرسی (صاحب کرسی)، ناقدان (حداقل دو نفر از صاحب‌نظران در موضوع کرسی) و مدیر کرسی (یک صاحب‌نظر در زمینه کرسی که مدیریت علمی جلسه کرسی را بر عهده دارد).

* متن مکتوب باید دارای ساختار علمی مبتنی بر معیارها و ترازهای مقالات علمی (شامل چکیده، مقدمه، بیان مسئله، پیشینه، مبانی، روش، ادله، نتیجه‌گیری و منابع) باشد.